E-kirja
Eeva Rohas

Syvä pää

3
Keskiarvo: 3 (1 ääni)
 
 

Nuoren valovoimaisen kirjailijan ensimmäisessä romaanissa halu ja pakkomielteet vetävät tiheän tarinan marionettilankoja.

Teini-ikäinen Fanny tähtää huippu-uimariksi. Lahjakas tyttö on sepittänyt valheen päästäkseen seuran parhaan valmentajan oppiin, mutta uintiharrastus päättyy syvään nöyryytykseen. Kolmikymppinen Susanne on jämähtänyt lapsuudenkotiinsa tietokoneen ääreen. Hän ostaa netistä kalliin reborn-nuken ja hoivaa sitä kuin elävää vauvaa.

Fanny ja hänen isänsä Jan kohtaavat Susannen etelän rantalomalla. Hotellin altaalla leikkii kolmivuotias poika, jonka äitiin Jan rakastuu. Susanne pestataan pojalle lapsenvahdiksi, jotta aikuiset voisivat viettää illan kahden. Äkkiarvaamatta Susannen, Janin ja Fannyn tarinat, valheet ja fantasiat alkavat punoutua yhteen kohtalokkaalla tavalla.

Filosofian maisteri ja luovan kirjoittamisen ohjaaja Eeva Rohas (s. 1982 Helsingissä) otti heti esikoisteoksellaan Keltaiset tyypit paikkansa nuoren suomalaisen proosan eturivistä: novellikokoelma oli Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkintoehdokkaana 2010.

”Tekee mieli liittää Eeva Rohas Raija Siekkisen novellistiikan vaativaan vanaveteen”, kirjoitti kriitikko Antti Majander.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Eeva Rohas
Kustantaja: Otava
E-kirjan julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 175
ISBN: 9789511267348

Arvostelut

Morre2 30.09.2013
3

http://morrenmaailma.blogspot.fi/2013/09/eeva-rohas-syva-paa-2012.html