E-kirja
Ari Räty

Syyskuun viimeinen

3
Keskiarvo: 3 (3 ääntä)
 
 

Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokas 2017

Vangitseva esikoisdekkari! Hätkähdyttävän intensiivinen psykologinen rikosromaani lapsuuden lopusta ja rikoksesta, joka ei vanhene koskaan.

Syyskuu, Komo, Piezo, Lehtola ja Edi. Viisi poikaa, viidestä erilaisesta perheestä. Ja yksi ruumis, heinikossa makaava luokkatoverin isosisko, jonka pojat löytävät lintsatessaan liikuntatunnilta. Sen jälkeen mikään ei palaa enää ennalleen.

Vuosia myöhemmin löytyy jälleen tytön ruumis. Tällä kertaa rikospaikalle saapuu ensimmäisten joukossa ylikomisario Eskelinen, joka saa kollegaltaan tehtäväksi selvittää, onko tapauksella mahdollisesti yhteyttä aiempiin vastaaviin surmatöihin.

Penkoessaan vanhoja tutkintamateriaaleja, Eskelinen törmää paitsi Syyskuun nimeen, myös siihen, että jotkut ovat valmiita mihin tahansa taatakseen, että murhat jäävät ikuisesti selvittämättä.

Ari Räty (s. 1968) on suomalainen esikoiskirjailija, jonka ensimmäinen dekkari Syyskuun viimeinen on saanut sekä lukijoilta että kriitikoilta ylistävän vastaanoton.

"Tällaista olemassaolon perusteisiin iskevää tyrmäysannosta kukaan ei voi kirjoittaa joka vuosi. Harvinainen tapaus on tässä nyt." - Helsingin Sanomat

"Puhuttelevan inhimillinen, karuudessaan jopa runollinen Syyskuun viimeinen, on yksi juuri vaihtuneen vuoden yllättäjistä. Kirja antaa uuden merkityksen sanalle lojaalisuus. Dekkarihirmut, olkaa valmiina!" - Rakkaudesta kirjoihin -blogi

"Sain psykologisen rikosromaanin joka veti minua puoleensa silloinkin kun laskin kirjan käsistäni. Syyskuun viimeinen on piinaavaa jännitystä ja toinen toistaan kiinnostavimpia henkilöhahmoja. " - Lukutoukan kulttuuriblogi

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus, Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: Ari Räty
Kustantaja: Tammi
E-kirjan julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 227
ISBN: 9789513194000

Arvostelut

teheino654 02.12.2017
4

Hienointa näin boxin ulkopuolelta tulevan kirjailijan kirjassa on hienovaraiset havainnot pienstä asioista


Kulkuri 12.06.2017
4

Piden kirjasta paljon. Ehkä kirjan kuvaus ja luokittelu psykologiseksi rikosromaaniksi tekee sille vääryyttä. Mielestäni kirja on enemmänkin mielenkiintoinen näkemys mm. siitä, miten lapsuuden lähtökohdat ja tapahtumat voivat vaikuttaa läpi elämän. Rikokset, joita kirjassa kuvataan, ovat hieman sivuosassa. Kirja ei ole mikään nopeasti etenevä rikosromaani. Se ei tarjoa yhtä ainoaa oikeassa olevaa ratkaisua kaikkiin, varsinkaan miksi-kysymyksiin, vaan jättää tilaa lukijalle muodostaa oma mielipiteensä.


ptelekainen010 10.06.2017
1

surkea kirja. Teksti hyppii ajasta toiseen, ei ole mitään lokiikkaa

Surkea kirja. Kirjasta puuttuu lookisuus ja teksti hyppii ajasta toiseen ilman lokiikkaa.


miltsimilleri 26.04.2017
0

En päässyt alkua pitemmälle. Ehkä olisi kannattanut vielä yrittää? Teksti alkoi kuitenkin tuntua minun makuuni liian härskiltä ja mässäilevältä.