E-kirja
Jenni Sarras

Tavarataidot

3.81818
Keskiarvo: 3.8 (11 ääntä)
 
 

Kotimainen vastine KonMarille! Unohda pikaraivaukset - opettele tavarataidot

Tavaroiden määrä suomalaisissa kodeissa on nykyään valtava, eikä kaupastakaan tavara lopu. Tavaratulvan kesyttäminen vaatii uutta osaamista: nyt tarvitaan tavarataitoja!

Tavarataidot-kirja kertoo, miksi meillä on liikaa tavaroita ja mitä asialle pitäisi tehdä. Kirja ohjeistaa oivaltavasti tavaratulvan torjumiseen, sopivan määrän hahmottamiseen ja ylläpitämiseen, sekä liiasta luopumiseen.

Kirjassa neuvotaan käytännönläheisesti, miten tavarapaljous selätetään: mistä tietää kuinka paljon on sopivasti, miten poistetuista tavaroista pääsee vastuullisesti eroon ja miten estää turhien tavaroiden kertyminen kotiinsa. Teos auttaa myös näkemään, millaiset ajatusharhat tekevät turhasta luopumisen vaikeaksi ja miten niitä vastaan voi taistella.

Jenni Sarras on viestinnän ammattilainen, joka pitää tolkusta ja tavallisesta arjesta. Hän on vuodesta 2012 kirjoittanut suosittua Arkijärki-blogia.

"Suomalainen opas tavaroiden hallintaan. Parempi kuin Konmari. -- Toisin kuin Konmari, jossa silitellään paitoja ja puhutaan esineille, Tavarataidoissa teksti perustuu faktoihin ja tutkittuun tietoon. " – Tänään Kotona -blogi

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Tietokirjat / Harrastukset, kulttuuri ja taide, Tietokirjat / Terveys ja hyvinvointi
Kirjailija: Jenni Sarras
Kustantaja: Tammi
E-kirjan julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 111
ISBN: 9789513194307

Arvostelut

tanjajarvela260 25.01.2017
5

Jenni Sarras: Tavarataidot

Siinä missä KonMari pyrkii täydelliseen kertaraivaamiseen, on Tavarataitojen viesti armollisempi, ekologisempi ja maalaisjärkisempi. Kaikkea ei tarvitsekaan raivata pois, vaan ainoastaan se, mikä on liikaa. Lisäksi tavaroiden hallitseminen on jatkuva prosessi, ei kertaluonteinen projekti. Pula-aikojen säästäväisyydestä ja marittamisen tuhlailevaisuudesta tullaan järkevälle keskitielle kodin järjestämisen suhteen.

Kirjassa kerrotaan, miten tavarapaljouteen on ajauduttu ja miten "tavaroiden karsimisesta on tullut osa-aikatyötä". Hyvin kootut, yksityiskohtaiset ja ajanmukaiset kierrätysohjeet palvelevat varsinkin aihepiiriin vielä vihkiytymätöntä lukijaa. Teksti on erinomaisen hyvin kirjoitettua, selkeää ja luontevaa sekä sisältää paljon hyviä ilmauksia. Sarras kehottaakin "harjoittamaan luopumislihasta, sillä se helpottaa elämää."

"Tavarataidot on iso kokonaisuus, joka kattaa kaikki omistamisen puolet hankkimisesta säilyttämiseen ja poistamiseen. Tavarataitojen hyvät vaikutukset ulottuvat käytännön elämästä henkiseen hyvinvointiin. Tavarataitojen osaaminen vähentää stressiä ja lisää mielenrauhaa. Omistamisesta ja ostamisesta voi nauttia, kun tietää toimivansa hyvien periaatteiden mukaisesti."

Kirjan lukemisesta jäi hyvä mieli ja armollinen tunne itseä kohtaan - jo pienilläkin teoilla voimme vaikuttaa ympäristöömme hyvällä tavalla, muuttaa arkeamme helpommaksi ja kotia viihtyisämmäksi sekä samalla säästää aikaa ja rahaa.


hmsaari643 13.01.2017
5

Mahtava kirja! Loistavia ja käytännöllisiä vinkkejä tavarapaljouden taltuttamiseksi, lukijaa syyllistämättä. Järkevästi ja mukaansatempaavasti kirjoitettu. Taidanpa aloittaa oman järjestelyprojektini vaatekaapista...


Niin 01.01.2017
2

Viisas kirja tavarapaljouden maailmassa luovimisesta. Ei taianomainen niksikirja vaan johdonmukaista pohdintaa kohtuullisuus kantavana periaatteena. Inspiroi omiin tavarapohdintoihin ja tavaroiden parempaan hallintaan.


Juttava 23.12.2016
4

Odotettu, ostettu, luettu ja kovasti tykätty! Sujuvasti kirjoitettu, suomalaiseen kotiin sopiva, arkijärkinen raivauskirja. Hyvin erilainen kuin KonMari, mutta tukevat silti hyvin toisiaan ja innostavat raivaamaan!


Getsina 23.12.2016
4

Tavarataidoissa on paljon mielenkiintoisia näkökulmia. Tämä ei ole "yhden totuuden teos" kuten Konmari. Kirja antaa hyviä ideoita tavaroista luopumiseen, kun homma on vasta aloitusvaiheessa. Itse olen vähentänyt tavaroita jo vuosia, mutta silti lukemisen jälkeen tuli inspiraatio siivota mm. kirjahylly! Teksti on myös helppolukuista.


Olkoonnii 22.12.2016
1

Olipas tyhjänpäiväinen kirja