E-kirja
Liisa Keltikangas-Järvinen

Temperamentti, stressi ja elämänhallinta

3
Keskiarvo: 3 (2 ääntä)
 
 

Mikä on synnynnäisen temperamentin merkitys aikuisen ihmisen elämässä?

Professori Keltikangas-Järvinen kertoo synnynnäisen temperamentin merkityksestä aikuisen ihmisen elämässä: työelämässä, stressin hallinnassa ja ihmissuhteissa.

Temperamentti on reagointityyli, tapa tehdä asioita. Synnynnäiset erot temperamenttipiirteissä selittävät, miksi ihmiset säilyvät yksilöinä läpi elämän, vaikka he olisivat kasvaneet samassa kodissa ja jakaisivat samat elämänkokemukset.

Kirjassa kerrotaan, miten yksilöllinen stressiherkkyys syntyy, miksi samat asiat ovat toiselle haaste, toiselle uhka ja miksi työelämän paineet kuormittavat ihmisiä niin eri tavoin. Teos lisää ihmisen itsetuntemusta ja siinä kerrotaan, miten ihminen voi omilla valinnoillaan lisätä elämänhallintaansa ja hyvää oloaan.

Liisa Keltikangas-Järvinen on temperamenttitutkimuksen suomalainen uranuurtaja. Hänen aikaisempia teoksiaan ovat mm. Hyvä itsetunto (1994), Tunne itsesi, suomalainen (2000), Temperamentti – ihmisen yksilöllisyys (2004) sekä Temperamentti ja koulumenestys (2006).

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Tietokirjat / Perhe ja kasvatus
Kirjailija: Liisa Keltikangas-Järvinen
Kustantaja: WSOY
E-kirjan julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 285
ISBN: 9789510383704