E-kirja
Peter Franzen

Tumman veden päällä

3.60606
Keskiarvo: 3.6 (33 ääntä)
 
 

”Hukkasin kaikki isän ostamat Kelju K. Kojootit
puroihin, joihin vanhan talven lumet sulivat.”

Lapsen elämässä jokainen päivä sisältää jotain uutta ja ihmeellistä. Se voi olla leikki pikkusiskon ja naapurin poikien kanssa, se voi olla hassutteleva isoisä tai se voi olla kilpaa työnnettävän potkukelkan alla narskuva lumi. Petelle se on myös edessä oleva ensimmäinen kouluvuosi.

Ja sitten on isä joka muuttuu. Keittiöstä alkaa öisin kuulua ääniä, riitaa ja itkua. Lähdetään yön selkään.

Lapsi luottaa vailla ehtoja vanhempiinsa, ihailee heitä, on täynnä toivoa ja uskoa tulevaan. Mitä tapahtuu kun tämä kuva hajoaa?

Peter Franzénin Tumman veden päällä on aseista riisuvan herkkä ja usein riemastuttava kasvukuvaus. Franzén tavoittaa pienen lapsen tavan kokea maailma läikehtivien yksityiskohtien avulla. Hän kuljettaa tarinaa pienten huomioiden, esineiden, tuoksujen ja tunnelmien kautta kohti suurta draamaa, hetkeä jolloin lapsuuden idylli särkyy.

Peten selviytymistarina on herkkä ja harkittu taideteos. - Ilta-Sanomat

Lukukokemuksena kuohuttava. - Anna

Lue kirjan arvostelu Mesta.netistä.
äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Peter Franzen
Kustantaja: Tammi
E-kirjan julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 319
ISBN: 9789513160036

Arvostelut

SibelM 19.11.2013
5

Pysäytti. Lapsen silmin kirjoitettu ja taidolla kuvattu kirja. Ehdottomasti lukemisen arvoinen.


Night 29.10.2013
4

Tämä oli taas niitä kirjoja jotka ostin tarjouksesta, joita tuskin olisi tullut ostettua muuten. Oman mukavuusalueen ulkopuolelta, toisin sanoen. Ja taas kerran sain yllättyä, sillä kirjahan oli suoraan sanottuna oikein hyvä. Surkeahko selviytymistarina nuoresta pojasta, nuoren pojan näkökulmasta. Teksti on aivan mahtavaa, ja Frantzén on todella onnistunut vangitsemaan sen lapsen näkökulman, joissa jotkut aikuisten tekemät asiat eivät lapselle avaudu, mutta aikuiselle lukijalle kylläkin. Nyt tekisi mieli katsoa elokuva, nähdäkseen, tekeekö se oikeutta kirjalle.


Vecino 19.10.2013
5

Kirja on aito ja tosi. En hetkeäkään epäillyt tapahtumien olevan itse koettuja. Oli julmuuttaja ja raakuuttakin mutta myös rakkautta. Jäi mieleen.