E-kirja
David Lagercrantz

Tyttö joka etsi varjoaan

3.333335
Keskiarvo: 3.3 (6 ääntä)
 
 

Lisbeth Salanderia ei voi pysäyttää. Hän janoaa totuutta. Ja kostoa.

Myös Antti Jaakolan lukemana äänikirjana

Hakkerintaidoistaan huolimatta Lisbeth Salander ei ole koskaan saanut selville koko totuutta traumaattisesta lapsuudestaan. Kaikkia niitä salaisuuksia, jotka selittäisivät, miksi hän on mitä on.

Yllättäen hän saa uusia johtolankoja, ja alkaa tähtireportteri Mikael Blomkvistin kanssa selvittää visusti salatun ihmiskokeen vaiheita ja vastuuhenkilöitä. Mutta kun puolustuskyvytön vanhus murhataan, oikeudenjanoinen Lisbeth päättää, ettei totuus yksin riitä. Hän haluaa silmän silmästä.

Tyttö joka etsi varjoaan on David Lagercrantzin toinen jatko-osa Stieg Larssonin maineikkaaseen Millennium-trilogiaan. Romaani ilmestyi syyskuussa 2017 samaan aikaan yli kahdessakymmenessä maassa. Lagercrantzin ensimmäinen Millennium-romaani, sarjan neljäs osa Se mikä ei tapa (2015) oli kansainvälinen menestys, ja nyt uuden Millennium-romaanin ilmestyessä Lagercrantz jo sanoo: "Lisbeth Salander on imeytynyt verenkiertooni."

David Lagercrantz (s. 1962) on ruotsalainen kirjailija ja journalisti, joka on julkaissut paitsi tietokirjoja myös useita romaaneja. Poikkeusyksilöt, oman tiensä kulkijat ovat aina kiinnostaneet David Lagercrantzia. Maailmanmenestykseen ylsi kirjailijan muotokuva jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovicista.

"Erinomaista jatkoa sarjalle. Suuret suositukset." - Barbara, Goodreads

"Jopa parempi kuin edellinen jatko-osa. --- Odotan malttamattomana seuraavaa." - Anna, Goodreads,

"Todella nautinnollinen lukukokemus. Toivottavasti jatkoa on tulevaisuudessa luvassa lisää." - Todd Simpson, Goodreads

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Millennium-trilogia ja jatko-osat:
Miehet jotka vihaavat naisia
Tyttö joka leikki tulella
Pilvilinna joka romahti

Se mikä ei tapa
Tyttö joka etsi varjoaan
äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus, Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: David Lagercrantz
Suomentaja: Outi Menna
Kustantaja: WSOY
E-kirjan julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 331
ISBN: 9789510428818

Arvostelut

Miss Mur 05.11.2017
2

...jopa on sekava kuin työpaikkaruokalan lounasbuffa ja yhtä maistuva. Kuuma ruoka on haaleaa ja kylmät annokset huoneenlämpöistä vetelää. Ja tämä on onneksi suomennettu nimellä ”Tyttö joka etsi varjoaan” ( Mannen som sökte sin skugga). Hyvä homma, ihan linjassa.
Kirjassa on useampi juoni, ja pari aikatasoa ja lievästi ylimääräisiä henkilöhahmoja. Se ei tee tästä sekavaa vaan se että kirjan aineosat on epätasapainossa ja oleellinen juoni ei ala ei etene eikä pääty. Kirjailija jää kirjailemaan jonnekin juonen sopukkaan ja unohtaa kirjan henkilöhahmot haahuilemaan ajalliseen vortexiin. Kunniamurha, kadonneet peilikaksoset, naisvankilan dynamiikkaa. Hyvä että Wsoyn suomennoksen juonitiivistelmässä kiteytetään: Lisbeth kostaa vanhuksen murhan. Tulipahan luettua, täytyy kerrata alkuperäiset kirjat, että on mielessä kirkkaana miksi Larsson onnistuu kirjoissaan imaisemaan mukaansa ja pitämään kyydissään. Dekkaristina Lagercrantz jää toiseksi vaikka Viveca Stenille...


lemarga 02.11.2017
4

Lukija Antti Jaakola sai tarinan elämään! Itse kirja kertoi liian vähän Lisbethistä, vaikka nimi antoi niin ymmärtää. Oli monta eri linjaa ja aikakautta, menin välillä ihan sekaisin. Sitten yxkax kaikki nidottiin yhteen ja loppu tuli kuin leikaten. Outoa kirjoitustyyliä, vaikka juoni pitikin otteessaan. Lisbehin tarinalle toivoisi jatkoa, mutta niin että hän itse olisi pääosassa.