E-kirja
Olavi Ala-Nissilä

Ulos finanssikriisistä

0
 
 

Euroopan tilintarkastustuomioistuimen jäsenen, KHT Olavi Ala-Nissilän polttavan ajankohtainen kirja Euroopan näköalapaikalta.

Uudistettu 2. painos

Maailmanlaajuinen ja mittaluokaltaan ennätyssuuri finanssi- ja talouskriisi syöksi pankkijärjestelmän kuilun partaalle ja maailmantalouden historialliseen lamaan. Yhdysvaltojen asuntomarkkinoilla puhjennut kupla levisi nopeasti kaikkialle. Pankkeja on jouduttu pelastamaan massiivisella julkisella tuella ja myös monien valtioiden talous on kärjistynyt kriittiseksi.

Kirjassa kokenut KHT-tilintarkastaja Olavi Ala-Nissilä tarkastelee finanssikriisiä näköalapaikalta nyt Euroopan unionin valvonnan huippuvirkamiehenä ja Suomen 1990-luvun pankkikriisin selviytymisen nähneenä eduskunnan pankkivaltuuston jäsenenä ja puheenjohtajana.

Kirjassa kuvataan finanssikriisiin johtaneita laiminlyöntejä ja virheitä käytännönläheisesti ja kriittisesti. Velka on taudin syy, ei sen lääke. Ala-Nissilä etsii ratkaisuja ulos finanssikriisistä ja nostaa esille yhdeksän parannusehdotusta. Kirjassa esitetään kestävä tie ulos talous- ja finanssikriisistä. Uuteen kriisiin ei nyt ole varaa.

Avoimuus ja tosiasioiden tunnustaminen ovat lähtökohtia parannuksille Euroopassa ja globaalisti. Kirjan parannusehdotusten kautta kirjoittaja korostaa tämän päivän toimijoiden ja päättäjien vastuuta kylvää tulevaisuuden vakauden – ei tuhon – siemeniä.

”Kirjaa voisi luulla kuivaksi. Mutta kaikkea muuta.”
Kauppalehti 18.1.2011

”Selkokielinen ja tosiasioita kaunistelematon analyysi siitä, kuinka euroalue on ajautunut ongelmiin, ja mitä nyt pitäisi tehdä. Oiva pääsykoekirja kaikille kansanedustajille.”
Iltalehti 29.3.2011

”Rohkea puheenvuoro avaa tietä uuteen eurooppalaiseen keskustelukulttuuriin.”
Helsingin Sanomat 7.9.2010

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, Adobe DRM suojattu)
Kategoria: Tietokirjat / Yritykset, talous
Kirjailija: Olavi Ala-Nissilä
Kustantaja: KHT-Media Oy
E-kirjan julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 256
ISBN: 9789522180766