E-kirja
Miika Nousiainen

Vadelmavenepakolainen

3.52941
Keskiarvo: 3.5 (102 ääntä)
 
 

Hervoton esikoisromaani kuvaa lempeästi rakkaita naapureitamme – niin lähellä ja niin kaukana

Mikko Virtasella on ongelma. Hän ei tahdo olla suomalainen mies, mörökölli, ahdistuksen ja huonon itsetunnon ruumiillistuma. Hän on päättänyt tulla ruotsalaiseksi. Helppoa se ei ole: Ruotsin kansalaisuutta ei heltiä miehelle, joka ei ole asunut maassa päivääkään, eroaminen Suomen armeijasta ei ota onnistuakseen, eikä työnantaja suostu myöntämään edes Victorian syntymäpäivää palkalliseksi vapaaksi.

Virtanen ei kuitenkaan luovuta. Hänestä sukeutuu Mikael Andersson – empaattinen, rakastava ja keskustelutaitoinen ruotsalainen perheenisä Göteborgista. Hinta on kova, mutta mihinpä ei ihminen olisi valmis saadakseen asua maailman demokraattisimmassa yhteiskunnassa, kansankodissa, missä ovetkin avautuvat kutsuvasti sisäänpäin.

Miika Nousiainen (s. 1973) on palkittu kotimainen kirjailija, jonka hauskat ja osuvasti kirjoitetut romaanit ovat menestyneet myös valkokankaalla sekä teatterilavoilla.

"Miika Nousiainen on nokkela kirjailija, joka hallitsee satiirin. Kirja on yksinkertaisesti hauska alusta loppuun." - Luettua elämää -blogi

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden kääntessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Muista myös:
Vadelmavenepakolainen (2007)
Maaninkavaara (2009)
Metsäjätti (2011)
Juurihoito (2016)
äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus ja Alle 5€ / Kaunoa
Kirjailija: Miika Nousiainen
Kustantaja: Otava
E-kirjan julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 270
ISBN: 9789511256526

Arvostelut

Santsu123 10.02.2015
3

Aivan uskomaton tarina, naurattaa ja aiheuttaa myötähäpeää. Alku tuntuu Nousiaisen väkisin yrittämiseltä, mutta loppua kohden idea avautuu kyllä. Kaikessa absurdiudessaan aika kammottava juoni! :D


Ulla-85 17.10.2014
4

Minulla meni vuosi kirjan lukuun. Joitain sivuja jäi ehkä myös lukematta (ruotsin poliittinen historia)...Kirjan lopussa vasta ymmärsin kirjan nerouden.
Loppu oli yllättävä, ja harmittelin miksen lukenut sitä aiemmin loppuun.
Ehkä Miika Nousiaisen tyylin ja huumorin (Hyvistä ja huonoista uutisista) auttoi ymmärtämään kirjan huumoria ja sarkasmia.


Digelius 28.04.2014
0

Kirja ei ole minuun makuuni, sekava
Epäonnistunut ostos


Miljoona79 28.03.2014
3

Oli hauska. Alussa. Loppua kohden vitsi ei enää pysynyt kasassa vaan meni saman toistamiseksi.
Ja loppu oli aika... Noh, loppu toisenlaiseksi ja jos olisi edes 50 sivua jätetty pois, olisi ollut selkeästi parempi.


Night 16.05.2013
2

No... mitä tähän nyt sanoisi. Ei tämä mikään huipputeos ole todellakaan. Ostin tarjouksesta kun halvalla sai, ja olen itsekin Ruotsissa asunut, joten olihan tässä siinä mielessä jotain mukaansatempaavaa. Luin sen parissa illassa, mutta vain sen takia ettei juuri sillä hetkellä olllut oikeastaan muutakaan luettavaa. Luvut olivat sopivan lyhyet, mutta välillä mentiin kyllä niin pahasti jaarittelun puolelle, että työmatkan aikana junassa iltapäivällä meinas silmäluomet väkisin painua kiinni.

Hyvin on kuitenkin Nousiainen tehnyt kotiläksynsä kaikesta ruotsalaisuudesta ja siihen kuuluvista asioista, ei voi siinä mielessä moittia.

Tarina vain on liian överiksi vedetty minun makuun ruotsalaisuusalttareineen ja muineen päivineen, mutta jos ei sitä ota liian tosissaan niin varmasti ihan hyvä kirja luettavaksi.


Elli-Jasmiini 08.10.2012
3

Olin juuri päättänyt kirjan joka herätti minussa suuria ajatuksia ja tunteita. Miika Nousiaisen humoristinen ote tuntui hyvältä ajatukselta tähän väliin. Aloin lukea kirjaa omaan tapaani aamuisin ruuhkaisessa bussissa, mutta jokin tässä kirjassa sai minut lopettamaan sen. Nauroin ääneen bussissa ja sain osakseni hämmentyneitä ilmeitä ja jopa paheksuntaa. Koska olen siveellinen ihminen ja kunnioitan toisten palavaa halua murjottaa hiljaisuudessa, lopetin sen. Ääneen nauramisen. Se kuitenkin tarkoitti sitä, etten voinut lukea Vadelmavenepakolaista julkisesti. Onnettomien sattumusten ja oman orastavan kirjailijan identiteetin syntymisen hetkellä lukeminen jäi muutamaksi päiväksi, mutta kun identiteetti alkoi olla kokolailla paketissa oli pakko jatkaa. Perheonnen uhalla luin kirjan loppuun ja nauroin ääneen. Luin ääneen ja nauratin rakasta puolisoani. Nauroin puserooni ja hirnuin sohvalla niin, että kuopuksenikin nauroi. Tunnistin itseni Mikko Virtasessa ja olen varma, että jokaisessa meissä asuu Mikko. Vaikka musta huumori ja lakoniset lauseet naurattivat minua niin jossain vaiheessa koin notkahduksen. Voi olla, että identiteettini (kirjailijan identiteetti) nosti päätään ja alkoi pakottaa minua läppärin eteen jolloin tunnistin itsessäni loppuunsaattamisen halua. Harpoin tekstiä keskittymättä ja ajattelin jo romaanin olevan tässä, mutta Miika onnistuikin johdattamaan minut Mikko Virtasen seurassa takaisin Suomeen. Kiitos Miika mainiosta kirjasta.


yamyam 08.07.2012
5

Aivan hervottoman hykerryttävää luettavaa. Tähän jää koukkuun, eikä malta lopettaa. Kesälukemista parhaimmillaan!