E-kirja
Lars Kepler

Vainooja

4.027025
Keskiarvo: 4 (74 ääntä)
 
 

Sammuta valot ja sulje verhot, vainooja on ikkunasi takana!

Myös Antti L. J. Pääkkösen lukemana äänikirjana

Poliisille lähetetään Youtube-video, jolla esiintyy salaa kuvattu nainen. Seuraavana päivänä aviomies löytää hänet raa'asti murhattuna, ja tapausta ryhtyvät tutkimaan rikoskomisario Margot Silverman ja hypnotisoija Erik Maria Bark.

Jäljet johtavat Rocky Kyrklundiin, joka istuu vankilassa murhasta. Rocky itse ei muista mitään, vain hänet hypnotisoinut Erik tietää, mitä todella tapahtui.

Sitten saapuu toinen video ja Joona Linnan apua kaivataan kipeästi. Mutta Joonahan on kuollut. Vai onko?

"Hän ei olisi nyt täällä, ellei ensimmäisen uhrin käsi olisi ollut kuin maljaksi taivutettuna tämän lantiolla. Sillä se sai pimeän hehkun kytemään hänen sisällään. Naisen sirot sormet olisivat voineet olla Lumin."

Lars Kepler yllättää! Mukana on Hypnotisoijasta tuttu Erik Maria Bark ja luvassa on melkoista kyytiä, sillä myös itse sankari, suomalaispoliisi Joona Linna "palaa kuolleista".

Lars Kepler nimimerkin takana on ruotsalainen kirjailijapariskunta Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril. Keplerin suomalaistaustaisesta rikoskomisariosta kertovat Joona Linna -dekkarit ovat olleet maailmanlaajuinen menestys. Dekkarit ovat luettavissa itsenäisinä tarinoina.

"Pomminvarma rikosromaani, jossa taitavasti jäsennelty kerronta ja jännitettä lisäävät leikkaukset pakottavat lukijan jatkamaan romaanin ahmimista siinäkin vaiheessa, kun on jo päättänyt laskea sen käsistään hetkeksi." - Jukka Petäjä, Helsingin Sanomat

"Viides Joona Linna -kirja on pakko lukea kerralla, vaikka sivuja on 617." - Kodin Kuvalehti

"Jokainen sivu saa aikaan pelonväristyksiä..." - Rakkaudesta kirjoihin -blogi

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus, Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: Lars Kepler
Suomentaja: Kari Koski
Kustantaja: Tammi
E-kirjan julkaisuvuosi: 2015
ISBN: 9789513182694

Arvostelut

Tkontt551 19.04.2017
1

Keplerin linna sarja tuntuu huonontuvan kirja kirjalta. Erinomaisen hypnotisoijan jälkeen ollaan menty kiihtyvää vauhtia alaspäin(playground oli tässä mielessä virkistävä poikkeus). Tarinan epäloogisuudet ja epärealistiset tapahtumat olivat kuin huonosta b-luokan kauhufilmistä/toiminta jännäristä....tuo seagall vertaus osuu naulan kantaan.Huono.


Marso 26.04.2016
5

Vaikea sanoa onko paras Kepler vai meneekö Nukkumatti edelle.

Loistavaa tavaraa kuitenkin jälleen kerran. Rapistunut entinen huippupoliisi on tosin jo vähän liian Nesbomaista, mutta ei tämä lopulta paljoa haitannut. Aina kun kirjan loppuminen jää harmittamaan, viittaa hyvää opukseen.


Kjokukkonen121 04.03.2016
4

Taattua jännitystä Keplerin tapaan. Kerronta loistavaa, jännitys käsin kosketeltavaa.


SKK42 03.06.2015
5

Aivan mahtava kirja, jälleen kerran. Heti alkuunsa kirja imaisee mukaansa. Eikä lukemista malttaisi millään lopettaa. Suosittelen! Kannattaa kyllä lukea kirjailijan kirjat kronologisessa järjestyksessä.


Minnimys 31.03.2015
2

Tähän mennessä huonoin. Monta kuukautta kirjaa odotin, mutta se jätti aika kylmäksi. Aiemmat Keplerin kirjat on tullut luettua melkein yhdeltä istumalta, mutta tämä ei oikein napannut missään vaiheessa mukaansa. Viimeiset 30 sivua oli kutkuttavaa luettavaa, mutta siihen se jäi.


harrinilsson 30.03.2015
0

Taitaa olla pariskunnan huonoin. Kyllähän sen parissa viihtyi, mutta juoni oli arvattavissa jo lähes puolivälissä. Tuntui vähän toimintaleffan käsikirjoitukselta. Joona Linnaa esittämässä Steven Seagal. Ehkä vähän kiireellä kasaan kyhätty. No, luen kyllä seuraavankin.


Luri57 28.03.2015
2

Odotin vesi kielellä uusinta pariskunnan kirjaa, koska edelliset olivat lähes kaikki kerrassaan loistavia niin juoniltaan kuin ihmishahmoiltaan.

Tämän kirjan juoni oli varsin hyvä, yllätyksiä ja mielenkiintoisia käänteitä riitti. Tarinassa oli kuitenkin minun mielestäni niin psykedeelisiä juttuja sekä ääliömäisiä selviytymisiä mahdottomista tilanteista, että kirjan lukeminen paikoin jopa ärsytti.

Kirja on huonoin Keplerin teoksista, Paganini ehkä paras. Tässä kirjassa loistava Joona Linna ei päässyt yhtä mainiosti esille kuin aiemmissa, mutta ilmeisesti kuudeskin kirja tulee...

Tämä kirja on siinä ja siinä, että viitsii suositella kenellekään. Vannoutunut Kepler-fani lukee tämän aivan varmasti. Kääntäjä oli tehnyt hyvää työtä, mutta ei hänkään voi tuollaista kyhäelmää paikata. Sanavalinnoillaan hän voi tietysti tehdä huonostakin kirjasta melko luettavan.