Cristina Sandu - Valas nimeltä Goliat, e-kirja
 
 
Etu voimassa 30.11. asti
12,90€
17,90€
E-kirja
Cristina Sandu

Valas nimeltä Goliat

0
 
 

Vuoden 2017 Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokas

Nautinnollisen täyteläinen esikoisromaani vie nykypäivän Helsingistä Ceaușescun Romaniaan ja vainottujen kohtaloihin.

Kolmekymppinen Alba on syntynyt ja kasvanut Helsingissä suomalaisen äidin ja romanialaisen isän tyttärenä. Alban suhde isän kotimaahan ei ole yksinkertainen: hän muistaa lapsuuden onnelliset kesälomat paahtavan auringon alla, mutta muistoja varjostavat diktatuurin vuodet salaisuuksineen.

Kun Alba matkustaa romanialaisen isoisänsä hautajaisiin, hän alkaa samalla tutkia sukunsa tarinaa. Alba sukeltaa pienen romanialaiskylän historiaan, jossa osansa on ollut niin maanjäristyksillä, pohjoisesta maasta saapuneella morsiamella kuin maailmaa kiertävällä valaalla.

Esikoiskirjailija Cristina Sandu (s. 1989) on kotoisin Helsingistä ja asuu tällä hetkellä Englannissa. Hän on opiskellut kirjallisuustiedettä Helsingissä ja Edinburghissa.

"Sandu onnistuu esikoisromaanissaan tekemään näkyväksi sen, miten kieli, kulttuuri ja synnyinmaa ovat aina ihmisen ja ihmisyyden rakennuspalikoita. Kansakuntien haavat ovat monesti yhtäläisiä, vaikka päättäisimme tältä silmämme ummistaa ja jakautua parempiin ja huonompiin, voittajiin ja häviäjiin, ihmisiin ja toisiin. Romaniankielinen kulttuuri elää Sandun romaanissa kiinteänä osana suomalaisuutta." – Finlandia-raati

"Sandun romaanin kaltaista hiljaista ja surumielistä muttei glorifioivaa tai surkuttelevaa kuvausta lukee kuin rukousta. Tämä romaani on kaunis."
– Keskisuomalainen

"Cristina Sandun taitava ja runollinen esikoisromaani kertoo monenlaisista kohtaloista kulttuurien välissä. Vertailua Pajtim Statovciin ei voi välttää."
– Helsingin Sanomat

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus, Etuja / Kaunoa ja Etuja / Finlandia 2017
Kirjailija: Cristina Sandu
Kustantaja: Otava
E-kirjan julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 224
ISBN: 9789511317074