E-kirja
Johanna Tuomola

Valheiden vangit

2.75
Keskiarvo: 2.8 (4 ääntä)
 
 

Uusi yksityisetsivä on saapunut kaupunkiin – särmikäs ja ristiriitainen Julia Takalo nyt trilogian avausosassa.

Julia Takalo on vajaa kolmekymppinen yksityisetsivä, joka hankkii helposti vihamiehiä mutta nauttii läheistensä ihailusta. Varsinkin esimiesten kanssa Julia ajautuu helposti tulilinjalle, hän on saanut potkut niin Helsingin poliisista kuin viimeisimmästä työpaikastaan turvapalveluyrityksessä. Uusi ura yksityisetsivänä saa vauhtia, kun murhatun venevalmistajan leski kiinnittää Julian tutkimaan miehensä murhaa. Julia ei välitä kenen varpaille astuu eikä sääntöjen noudattaminen ole aina ensisijaista – vain tulokset ratkaisevat. Juttu paisuu paisumistaan ja venevalmistajan murhaan liittyvät lonkerot levittäytyvät yhä laajemmalle. Lopulta Julia käsittää totuuden, mutta liianko myöhään?

Johanna Tuomola on tunnettu psykologisesti oivaltavista dekkareistaan. Valheiden vangit -trilogian avausosassa hän avaa maailman, jossa toden ja harhan raja hämärtyy, tuo uuden päähenkilön, jonka ristiriitaisuus kiehtoo, kutoo tapahtumaketjun, joka jännittävien käänteiden jälkeen yhdistyy yllättäväksi kokonaisuudeksi.

”Valheiden vangit tarjoaa herkullisen mutkikasta juonenkulkua. Tuomola paiskaa lukijan eteen yllätyksen jos toisenkin – ihan niin kuin hyvän dekkarin kuuluukin.” - Suomi lukee

”Suomessa on monta tasokasta dekkaristia, joihin Johanna Tuomola näyttää lukemani perusteella suvereenisti kuuluvan.”
- Umami.fi

”Valheiden vangit on jännittäviä käänteitä tarjoava psykologisesti oivaltava dekkari, joka pitää lukijan tiukasti otteessaan alusta asti.”
- Kirjat kertovat

”Takalon hahmo ammentaa yhdysvaltalaisesta etsivätraditiosta, mutta nykyaikaisin, jopa skandinaavisin maustein. Takalo on rosoinen tyyppi – ja hänellä on raikuvan reteä seksielämä. Loppuratkaisu on mieleenpainuva, erikoinen ja jotenkin kuvauksellinen. Siihen sisältyvät hieno kohtaaminen ja yhden ihmisen muutos, tai ihmisen toisen puolen esiintulo. Kirjailija ei tee yksioikoisia pahiksia tai hyviksiä.”
- Ruumiin kulttuuri

”Valheiden vangit on kirja, jota on vaikea laskea kädestään.”
- Lukulampun valossa

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus, Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: Johanna Tuomola
Kustantaja: Book4U
E-kirjan julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 265
ISBN: 9789526851815

Arvostelut

Me Myself and I 29.06.2017
3

Julia Takalon henkilöhahmo oli mielestäni kiinnostava mutta siihen oikeastaan tämän kirjan suurin anti jäikin. Alku tuntui jotenkin puuduttavalta ja juoni vähän köykäiseltä. Tuli kuitenkin luettua loppuun asti ja jopa harkitsen Julia Takalolle toista mahdollisuutta seuraavan seikkailun parissa. Periaatteessa kuitenkin ihan lukukelpoinen vaikkei omaan makuuni ihan ollutkaan.


lennuliini70 25.07.2016
3

ihan ok dekkari,mutta pidin aikaisemmin ilmestyneistä dekkareista enemmän,joissa seikkaili noora nurkka.