E-kirja
Arto Salminen

Varasto

3.666665
Keskiarvo: 3.7 (3 ääntä)
 
 

Varastomiehet Rousku ja Raninen kärräävät aamusta iltaan Pinotexia ja Remontti-Ässää, tasoitesäkkejä ja mattorullia, ja päivät seuraavat samanlaisina toisiaan.

Perjantai-iltaisin Rousku tapailee myymälän puolella työskentelevää Karitaa ja lisäansioita hän hankkii myymällä tavaraa ohi kirjanpidon Jylhäkorvelle, joka paasaa yhteiskunnan moraalisesta rappeutumisesta. Rouskun ja Karitan työpaikkaromanssi on kaikkea muuta kuin romanttinen; Rousku kohtelee Karitaa kuten tikkatauluna olevaa pornokuvan naista - aina siihen asti, kunnes Karita osoittautuu Rouskua ovelammaksi.

Salmisen lakoninen teos vie arkipäivän banaaliuden äärimmilleen ja lähentelee raivorealismia. Rouskulle elämä on Alibin lukemista, tarjouskahvia ja tarjouspizzaa, vapisevia sormia Alepan kassalla sätkäpaperin ostossa ja pankkiautomaatti sylkäisemässä tilin tyhjäksi kahtena viisikymppisenä.

Kerronta laajenee sosiaalisen epätasa-arvoisuuden kritiikiksi ja rujoksi tutkielmaksi toivottomuuden tai työttömyyden loukkuun jääneistä ihmisistä.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Arto Salminen
Kustantaja: WSOY
E-kirjan julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 91
ISBN: 9789510369272

Arvostelut

Night 04.01.2013
2

Niinikään ensimmäinen kirja jonka luen ko. kirjailijalta, ja jäin kyllä ihmettelemään - tarina alkaa keskeltä ei mitään, ja päättyy samaan paikkaan. Karkea kieli ja harmaatakin harmaampi arjen kuvaus. Ihan ok, mutta onneksi ei ollut tuon pitempi.