E-kirja
Vera Vala

Villa Sibyllan kirous

3.26923
Keskiarvo: 3.3 (26 ääntä)
 
 

Viettelevä mysteeri vangitsee lukijansa

Asianajajaperheen ylelliseen huvilaan tehdään väkivaltainen ryöstöyritys. Katia Levrini on saanut myös uhkauskirjeitä ja pelkää rakkaidensa puolesta. Hänen pieni poikansa ja miehensä Lorenzo ovat hänelle koko elämä.

Katia pyytää apua Arianna de Bellisiltä ja kun Arianna saapuu Villa Sibyllaan, huomaa hän pian, että huvilan yllä leijuu outo, sulkeutunut ilmapiiri. Ryhtyessään jäljittämään uhkailijaa hän törmää auringonkehrän muotoiseen symboliin, joka viittaa antiikin mithra-kulttiin. Miten Villa Sibyllan asukkaat liittyvät siihen tai Pyhäksi Legioonaksi kutsuttuun järjestöön, joka varjelee tarkasti salaisuuksiaan?

Samaan aikaan Arianna saa luotettavasta lähteestä tietää, että Roomaan olisi syntynyt oma mafia, banda della Magliana, jota johtaa kuolleen rikollispomon avioton poika. Arianna joutuu keskelle väkivaltaisia tapahtumia ja hänen on selvitettävä, onko vaarallinen rikollisliiga sekaantunut myös huvilan salamyhkäisiin tapahtumiin.

Arianna huomaa, ettei menneisyys jätä rauhaan Villa Sibyllan asukkaita. Mutta kun todellisuus sekoittuu kuvitelmiin, kenen tahansa on vaikea erottaa totuutta valheista.

Vera Valan (s. 1976) Villa Sibyllan kirous on tunnelmaltaan unenomainen ja viettelevä dekkari, joka vangitsee lukijansa. Tapahtumapaikkana on aiemmista Arianna de Bellis -sarjan dekkareista tuttu, häikäisevä Rooma ja sen mystiikkaa tihkuva historiallinen miljöö.

"Varsin nautittavaa ja otteessaan pitävää." - Lumiomenan Katja

"Taattua lukemista laiturinnokkaan!" - Amman lukuhetki

Arianna de Bellis -sarja
Kuolema sypressin varjossa
Kosto ikuisessa kaupungissa
Villa Sibyllan kirous
Tuomitut
Milaton nukkemestari
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus, Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: Vera Vala
Kustantaja: Gummerus
E-kirjan julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 278
ISBN: 9789512097968

Arvostelut

Lauritius 09.08.2014
4

Arianna on sympaattinen hahmo palazzoistaan huolimatta ja Rooman kuvaus on kuin virtuaalimatka kaupanpäälle. Taustatarina menee aavistuksen turhan dramaattiseksi, mutta odotan innolla jatkoa.


EiKirjaToukka 08.07.2014
1

Päähenkilönä olevaa naisyksityisetsivää alkaa pyörryttämään uusia oivalluksia saadessaan?? Onpa osittain silkkaa tuubaa... Sopinee Italialaismarkkinoille?


Miljoona79 03.07.2014
3

Vähän liikaa maalailua ihan vaan siitä, kun on niin hienoa, kun suomalainen on italiassa.
Kuviot oli jotenkin suureelliset ja hienot ja sitten kuitenkin tarina oli ihan perushöttöä.
Ihan viihdyttävä ja hetkittäin jopa tempaisi mukaansa, siitä kolmas tähti.


Noki 18.05.2014
3

Vähän minua häiritsi kirjassa se, että päähenkilöllä kaikki oli niin hienoa. Hän oli aatelinen, seurusteli ulkoministerin kanssa ja asui palazzossa. Minulle olisi riittänyt paljon arkisempikin päähenkilö ja silloin se olisi ollut myös uskottavampi. Kirjassa oli myös aika paljon kirjoitusvirheitä. Juoni oli ihan hyvä. Kirjan henkilöillä oli turhan monimutkaiset nimet ( Bartolomeo, Arianna). Ihan normaalit italialaiset nimet olisivat luontevammat.