E-kirja
Marko Erola ja Jouni Ranta

Vilpitön mieli

5
Keskiarvo: 5 (1 ääni)
 
 

Miten myin Suomen täyteen väärennettyä taidetta

"Suomalaiskodit ovat täynnä väärennöksiä. Niitä on niin paljon, että pahaa tekee." - Jouni Ranta

Entinen taidekauppias Jouni Ranta on myynyt satoja väärennöksiä yksityishenkilöille, toisille kauppiaille ja huutokaupoille. Gallén-Kallela, Halonen, Järnefelt, Munsterhjelm, Schjerfbeck, Thesleff, Vanni Poimi nimi taidekirjasta, ja Ranta on myynyt väärennöksen hänen työstään.

Tunnustuksellisissa muistelmissaan Jouni Ranta paljastaa, millainen väärentäjän paratiisi Suomi on ollut. Taidemuseoiden ja huutokauppojen lepsu suhtautuminen väärennöksiin loi tilaisuuden, joka teki paljon varkaita. Muistelmien toinen päähenkilö on Taiteilija - suomalainen taidemaalari, jonka työt ovat niin hyviä, että niillä on kerta toisensa jälkeen tehty kymmeniä miljoonia euroja ja huijattu parhaitakin asiantuntijoita.

Kirja ilmestyi alkuvuodesta 2017, jolloin se oli äärimmäisen ajankohtainen Suomen historian suurimman taiderikosvyyhdin käräjöinnin alkaessa. Syytettynä on koko suomalainen taidemaailma.

Jouni Ranta on on tehnyt taulukauppaa yli 30 vuotta muun muassa Turussa ja Helsingissä toimineissa gallerioissaan. Vuonna 2005 Ranta sai runsaan kahden vuoden vankeustuomion väärennösten levittämisestä.

Marko Erola on vapaa toimittaja, kirjailija ja viestintäkouluttaja. Erola on kirjoittanut useita kirjoja, muun muassa Paras sijoitus, Kasinokeisari ja Kirottu kaivos.

"Tästä on huhuttu 30 vuotta. Odotin aikani, että huutokaupat olisivat itse puhdistaneet maineensa, kun niihin kohdistui epäilyjä. Mutta kukaan ei ole asiaan puuttunut. Niinpä minä, joka olen jo yhden rangaistuksen kärsinyt, ajattelin alkaa puhua." - Jouni Ranta Ylen haastattelussa

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Tietokirjat / Harrastukset, kulttuuri ja taide, Tietokirjat / Yhteiskunta ja politiikka
Kirjailijat: Marko Erola ja Jouni Ranta
Kustantaja: Tammi
E-kirjan julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 156
ISBN: 9789513194260