E-kirja
Mari Manninen

Yhden lapsen kansa – Kiinan salavauvat, pikkukeisarit ja hylätyt tyttäret

4
Keskiarvo: 4 (1 ääni)
 
 

Tietokirjallisuuden Finlandia-voittaja 2016

Yhden lapsen kansa kertoo Kiinan yhteiskuntaa monin tavoin muokanneesta laista, jonka mukaan perheet saivat vuosina 1980–2015 hankkia tietyin poikkeuksin vain yhden lapsen. Politiikan seuraukset ovat raskaat, vaikka ne tehtiinkin ilmeisen hyvin aikein. Tätä nykyä Kiinassa on paljon yksinäisiä ja hemmoteltuja lapsia, mutta myös suurin odotuksin stressattuja ainokaisia.

Kiinassa asuva toimittaja Mari Manninen kokoaa kirjassaan kuudentoista kiinalaisperheen tarinat yhteen. Hän kertoo suurperheestä, jonka lapset eivät ole saaneet henkilöpapereita. Ja nuoresta naisesta, joka palaa Kiinaan adoptiovuosien jälkeen. Entä kuinka ainoat lapset selviävät avioituessaan ja joutuessaan ”pahimmillaan” hoitamaan 12 vanhempaa ja isovanhempaa? Miten jatkaa elämää, jos ainoa lapsi kuolee?

Yhden lapsen politiikka on vaikuttanut jokaiseen kiinalaiseen. Ihmisten monenlaiset, yllättävätkin kohtalot kauhistuttavat, itkettävät ja joskus jopa naurattavat. Ajankohtainen reportaasikirja kertoo 1,3 miljardin asukkaan kansakunnasta, joka vuodesta 2016 sallii perheille kaksi lasta.

Mari Manninen (s. 1971) on Pekingissä asuva suomalainen toimittaja. Hän on kirjoittanut Kiinan nopeasti muuttuvasta yhteiskunnasta mm. Helsingin Sanomiin, Suomen Kuvalehteen, Talouselämään ja Maailman Kuvalehteen.

”Tämä on tietokirja, joka on sekä näkemyksellinen että koskettava. Se tempaisi mukaan heti. Ja kouraisi syvältä.” - Tieto-Finlandia -raati

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden kääntessä kirjan lataamisen yhteydessä.

äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Tietokirjat / Perhe ja kasvatus, Tietokirjat / Yhteiskunta ja politiikka
Kirjailija: Mari Manninen
Kustantaja: Atena
E-kirjan julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 274
ISBN: 9789523002685

Arvostelut

pjant 14.06.2017
4

Hyvin kirjoitettu kirja tärkeästä aiheesta. Paljon yksittäisten kiinalaisten kokemuksia yhden lapsen politiikan vaikutuksista.