E-kirja
Andy Weir

Yksin Marsissa

4.18421
Keskiarvo: 4.2 (38 ääntä)
 
 

Tiheätunnelmainen scifi-jännäri

Kuusi päivää aiemmin astronautti Mark Watneyn oli tarkoitus olla yksi ensimmäisistä ihmisistä Marsissa. Nyt hän on varmasti ensimmäinen ihminen, joka kuolee siellä.

Ares 3:n miehistö joutuu hiekkamyrskyyn. Evakuoinnin aikana Markin avaruuspuku vaurioituu ja muut luulevat hänen kuolleen. Mark jää yksin karulle planeetalle.

Miten hän saa ilmoitettua Maahan olevansa elossa? Vaikka hän saisikin viestin läpi, hänen ruokansa loppuu kauan ennen pelastusjoukkojen saapumista. Todennäköisesti Mark ei ehdi edes nääntyä nälkään. Pienikin inhimillinen virhe tai tekninen vika voi johtaa kuolemaan ennen sitä.

Mark turvautuu kekseliäisyyteen, insinööritaitoihin ja hirtehishuumoriin. Mutta riittävätkö ne voittamaan kosmiset esteet?

Andy Weirin (s. 1972) tiheätunnelmainen trilleri pohjautuu alusta loppuun nykytieteeseen ja yllättää lukijansa yhä uudestaan. Se on herkeämätön scifi-trilleri, jota lukee kuin tosielämän selviytymiskertomusta.

Suomentanut Kaj Lipponen

”Apollo 13 potenssiin kymmenen.” - Kirjailija Douglas Preston

”Todella harvinainen yhdistelmä hyvää, omaperäistä tarinaa, kiinnostavan todentuntuisia henkilöhahmoja ja kiehtovaa teknistä tarkkuutta. MacGyver kohtaa Salaperäisen saaren.” - Astronautti Chris Hadfield

”Paras kirja jonka olen lukenut aikoihin.” - Kirjailija Hugh Howey

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot kirjan lataamisen yhteydessä.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus, Kaunokirjallisuus / Scifi ja fantasia
Kirjailija: Andy Weir
Kustantaja: Into Kustannus
E-kirjan julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 263
ISBN: 9789522645661

Arvostelut

Me Myself and I 20.09.2017
5

Loistava. Elävästi kirjoitettu. Elin tarinan mukana kummasti.


jiikoo3 16.07.2017
5

Kerrassaan mainio.


miltsimilleri 21.01.2016
4

Jännittävä, todentuntuinen ja hyvin kirjoitettu.