E-kirja
Lauren Beukes

Zoo City

3.666665
Keskiarvo: 3.7 (3 ääntä)
 
 

Tähtivaeltaja-palkinnon voittaja 2017

Ylistetty ja palkittu fantasiatarina, jossa rikollisilla on taikavoimia antavat eläinhahmot

Zinzillä on selässään laiskiainen, taito kirjoittaa toimivia nigerialaiskirjeitä ja maaginen kyky löytää kadonneita esineitä. Kun hänen viimeisin asiakkaansa, vanha nainen, kuolee ja poliisi takavarikoi hänen palkkionsa, Zinzin on suostuttava tehtävään jota hän inhoaa: etsimään kadonnutta henkilöä.

Salamyhkäinen musiikkituottaja Odi Huron palkkaa hänet etsimään kadonnutta teinitähteä ja keikka saattaa olla Zinzin tie vapauteen, pois Zoo Cityn saastaisesta slummista, jossa rikolliset eläinkumppaneineen elävät helvetillisen Pohjavirran pelossa.

Sen sijaan tehtävä sinkoaa Zinzin yhä syvemmälle rikosten ja taikuuden vääristämän kaupungin ytimeen, jossa hänen on kohdattava elettyjen elämien synkät salaisuudet – myös omansa.

Zoo City on hyytävän terävä ja oivaltavan kepeä sekoitus urbaania fantasiaa, koukuttavaa trilleriä ja Etelä-Afrikan nykytodellisuutta. Teos on palkittu vuoden parhaana scifi- ja fantasiakirjana Arthur C. Clarke -palkinnolla.

Lauren Beukes on eteläafrikkalainen kirjailija, käsikirjoittaja ja toimittaja. Taustatutkimuksen nimissä Beukes on muun muassa hypännyt lentokoneesta mereen haiden sekaan, opetellut tankotanssia sekä hengaillut teinivampyyrien, lainsuojattomien, aids-aktivistien ja kodittomien seksityöläisten kanssa.

"Vahva ja omintakeinen tieteiskirja. --- Virkistävä tuulahdus maailmasta, joka poikkeaa monin tavoin tieteiskirjallisuutta pitkään hallinneesta angloamerikkalaisesta kulttuurikuvastosta." - Tähtivaeltaja-raati

”Lauren Beukes on todella, todella lahjakas.” - George R. R. Martin

”Jos sanat ovat luoteja, Lauren Beukes on tarkka-ampuja humalaisten konekiväärimiesten keskellä.” - Bill Willingham

"Zoo City on huikea kirja, multigenren edustaja, jossa trilleri, urbaani noir, urbaani fantasia, scifi, magia, maaginen realismi ja inhorealismi tunkevat esiin." - Ullan luetut kirjat

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus, Kaunokirjallisuus / Scifi ja fantasia
Kirjailija: Lauren Beukes
Suomentaja: Tytti Viinikainen
Kustantaja: Aula & Co
E-kirjan julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 279
ISBN: 9789527190319