Aki Linnanahde

Aki Linnanahde

Aki Linnanahde (s. 1978) on suomalainen juontaja, toimittaja, tuottaja ja tietokirjailija. Linnanahteen esikoisteos, jääkiekkoilija Jere Karalahden elämäkerta Jere, ilmestyi syksyllä 2017.

Linnanahde aloitti työnsä radion parissa Sport FM:llä, jossa hän työskenteli juontajana ja tuottajana vuosina 2001-2003. Vuonna 2003 Sport FM:n lopetettua toimintansa, Linnanahde siirtyi Radio Citylle. Vuonna 2006 hän sai työstään Vuoden radiojuontaja -tittelin yhdessä kollegansa Jussi Heikelän kanssa. Vuonna 2006 Radio Cityn lopetettua toimintansa Linnanahde siirtyi juontamaan Heikelä-Linnanahde Korporaatiota Radio Rock -kanavalle. Ohjelma valittiin vuonna 2009 Vuoden parhaaksi radio-ohjelmaksi. Nykyään Linnanahde juontaa aamuohjelmaa Radio Novalla yhdessä juontaja Minna Kuukan kanssa.

Linnanahde on nähty myös useissa televisio-ohjelmissa mm. Urheilukanavalla ja URHOtv:n urheiluohjelmissa. Hän on toiminut television puolella myös tuottajana ja käsikirjoittajana, mm. Tuomas Enbuske Talk Showssa ja Arman Alizadin ensimmäisessä suorassa keskusteluohjelmassa ArmanLive:ssä.

Kuva: Jan Lönnberg

Aki Linnanahde - Jere, e-kirja
e-kirja
17,90€
 
 

Aki Linnanahde - Jere, äänikirja
äänikirja
23,90€