Anja Snellman

Anja Snellman

Anja Snellman (s.1954) on rakastettu ja tuottelias suomalainen kirjailija. Snellman opiskeli Helsingin yliopistossa muun muassa englantilaista filologiaa, soveltavaa psykologiaa ja kotimaista kirjallisuutta. Hän valmistui psykoterapeutiksi nelivuotisen koulutuksensa päätteeksi vuonna 2015. Syksyllä 2010 Snellman aloitti nimeään kantavan keskusteluohjelmasarjan Anja Snellman: Saanko esitellä?

Vuonna 1981 julkaistiin hänen esikoisromaaninsa Sonja O. kävi täällä, joka muodostui Snellmanin kirjalliseksi läpimurroksi ja on myös Suomen myydyin esikoisromaani. Kirjan jälkeen hänen kirjailijanuransa on kestänyt yli 30 vuotta. Hänen tuotantoaan on käännetty yli 20 kielelle.

Snellman on palkittu kirjallisesta urastaan Pro Finlandia -mitalilla vuonna 2007. Vuonna 2008 Snellmanille myönnettiin Helsinki-mitali ansioistaan Helsingin kuvaajana. Hän on myös saanut J. H. Erkon palkinnon parhaasta esikoisromaanista sekä Kiitos kirjasta -mitalin. Stadin Slangi ry. valitsi Snellmanin vuoden 2004 Stadin Friiduksi Helsinki-päivänä 12.6.2004.