Ilkka Auer

Ilkka Auer

Ilkka Auer (s. 1966 Porissa) kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1984 ja meni heti armeijan jälkeen töihin vakuutusyhtiö Tapiolaan, missä työskentelee edelleen suunnittelijana. Auer asuu vaimonsa ja lapsensa kanssa Espoossa.

Auer on ollut intohimoinen roolipelien harrastaja. Roolipelivuosinaan hän yleensä suunnitteli pelit alusta loppuun asti itse ja sijoitti seikkailut maailmaan, jonka oli itse luonut. Pelin maailmat laajenivat vuosien saatossa, ja niistä hän sai kipinän kirjoittamiselle. Ilkka Auerin esikoisromaani Sysilouhien sukua – Lumen ja jään maa (2004) on skandinaavisesta mytologiasta kumpuavaa fantasiaa. "Muutama vuosi sitten kirjoitin ystäväni tyttärelle lahjaksi tarinan tytöstä ja jääkarhusta. Kun kuulin, kuinka paljon hän piti tarinasta, päätin tehdä siihen jatkoa. Näin syntyi Sysilouhien sukua, tarina jossa skandinaavisuutta, mahtavia lohikäärmeitä, ritarillisuutta, väkeviä sotureita ja – ennen kaikkea – vahvoja naishahmoja, kertoo Auer.

Ilkka Auer sai Susilouhien sukua -romaanistaan Suomen Tolkien-seuran Kuvastaja-palkinnon 2004. Tunnus myönnetään vuoden parhaalle suomalaiselle fantasiakirjalle.

Neliosaiseen Lumen ja jään maa -sarjaan kuuluvat romaanit Sysilouhien sukua, Varjoissa vaeltaja, Hyinen hauta ja Ikitalvi.