Ilona Rauhala

Ilona Rauhala

Ilona Rauhala syntyi Turussa vuonna 1972 ja hän on asunut lapsuudessaan mm. Ruotsissa ja Amerikassa. Hän sai lapsena laaja-alaisen kasvatuksen ja pääsi vanhempiensa kansainvälisen työn kautta tutustumaan monenlaisiin ihmisiin ja elämän ilmiöihin Suomessa ja ulkomailla.

Ilona valmistui psykologian maisteriksi v. 1999 ja suuntautui jo opiskeluaikanaan työelämän kehittämiseen. Rauhalan kutsumuksena on popularisoida psykologiatiedettä. Hän haluaa omalla työllään vaikuttaa siihen, että psykologista tietoutta sovelletaan mahdollisimman oikea-aikaisesti ja monipuolisesti yhteiskuntamme eri rakenteissa.

Rauhala tuli tunnetuksi omaa nimeään kantavasta psykologisesta keskusteluohjelmasta Ylen 1:lla vuosina 2007-2008. Hän pitää vastauspalstaa Kauneus & Terveys –lehdessä ja blogaa kollegojensa kanssa perustamallaan psykologinenpaaoma.fi –sivustolla. Päätyökseen Rauhala auttaa organisaatioita onnistumaan ja käsittelemään muutoksia. Hän työskentelee perustamassaan Palomacorento –yhtiössä.

Rauhalan tyyli kirjoittajana on omakohtainen, kannustava ja suora. Hän haastaa lukijat huomaamatta kiperienkin kysymysten äärelle ja on siksi myös energisoiva puhuja.