Jens Lapidus

Jens Lapidus

Jens Lapidus (s. 1974) on ruotsalaisen dekkarikirjallisuuden kiistaton tähti.

Lapiduksen dekkareita on käännetty lähes 30 kielelle ja myyty Ruotsissa yli miljoona kappaletta ja maailmalla miljoonia. Huikeasta menestyksestä huolimatta dekkaritähti elää rauhallista elämää Tukholmassa vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa.

Lapidus varttui Tukholman Gröndalin kaupunginosassa ja opiskeli juristiksi Tukholmassa ja Lontoossa. Hän on menestynyt puolustusasianajaja ja edustanut lukuisissa oikeudenkäynneissä Ruotsin pahamaineisimpia rikollisia. Hän on työnsä kautta seurannut aitiopaikalta Helvetin enkeleiden ja Bandidoksen välienselvittelyjä, etnisiä mafioita, vankilajengejä sekä huumeiden, aseiden ja rahan muodostamaa epäpyhää kolmiyhteyttä.

Rahalla saa aloitti Lapiduksen menestyksekkään Stockholm noir -trilogian, jonka muut osat ovat Siisti kosto ja Luksuselämää. Rahalla saa on käännetty jo parillekymmenelle kielelle ja dekkarin pohjalta tehty elokuva sai ensi-iltansa alkuvuodesta 2010, jatko-osa vuonna 2012. Esituotannossa on myös Hollywood-elokuva, sillä myös Warner on ostanut kirjan oikeudet.

Stockholm Noir -trilogian lisäksi Jens Lapidukselta on julkaistu menestykseen noussut Teddy & Emelie -jännitystrilogia, jonka pohjalta on myös tekeillä elokuva. Lapiduksen tuotantoon kuuluu myös sarjakuvaromaani Jengisota 145, jonka kiitetty piirrosjälki on Pete Bergtingin käsialaa, sekä novellikokoelma Ainakin äiti yritti.

Stockholm noir -trilogia:
Rahalla saa
Siisti kosto
Luksuselämää

Teddy & Emelie -trilogia:
VIP-huone
Sthml delete
Top dog