Kirsi Merimaa

Salanimellä Kirsi Merimaa kirjoittaa naiskaksikko: Marja Lennes ja Pirjo Peltoniemi.

He tapasivat toisensa Yleisradion kursseilla Helsingissä keväällä 1987. Eräs opettamaan kutsutuista luennoitsijoista, mainosmaailman tunnettu guru, väitti, ettei kukaan pysty kirjoittamaan julkaistavaa esikoisromaania kahdessa viikossa. Marja Lennes ja Pirjo Peltoniemi totesivat luennon jälkeen hississä lähes yhtä aikaa ääneen: "Kyllä minä ainakin pystyn." Ja sillä sekunnilla uusi kaksoiskirjailijatar oli syntynyt.

Koska aikaa oli vähän, niin Lennes ja Peltoniemi päättivät ensiksi myydä ideansa kustantajalle ja kirjoittaa opuksen valmiiksi vasta sitten. He soittelivat aakkosjärjestyksessä Helsingissä majaansa pitäville kustantajille. Kustannososakeyhtiö Tammi tarttui ensimmäisenä täkyyn ja kutsui naiset näytille. Lyhyen ja inspiraatiotäyteisen rupatteluhetken jälkeen Tammi päätti julkaista kirjan, jos se todella valmistuu kahdessa viikossa. Kissanpolkka ilmestyi syksyllä 1987.

Kirsi Merimaan nimellä ilmestyi neljän vuoden aikana neljä romaania: Kissanpolkka (Tammi, 1987), Domino (Tammi 1988), Ennen taivasta ja maata (Tammi, 1989) ja Sinisilmä (Tammi 1990). Vuonna 1989 Marja Lennes ja Pirjo Peltoniemi siirtyivät kumpikin uuteen työhön, ja jättivät kirjailijanuransa pitkäksi aikaa. Seuraava teos Fatiman kädet ilmestyi Myllylahden kustantamana vasta 2008, ja sitä seurasivat Baltic express (2010) ja Musta kirves (2011).