Lenita Airisto

Lenita Airisto

Lenita Airisto (s. 1937) on tietokirjailija, luennoitsija, diplomiekonomi, liike-elämän vaikuttaja, Suomen teollisuuden ja kulttuurin vienninedistäjä, televisiotoimittaja ja terävä väittelijä.

Airisto nousi julkisuuteen vuonna 1954 Sotainvalidien veljesliiton järjestämässä Suomen Neito -kilpailussa. Voiton myötä hän osallistui myös Miss Universum -kisaan USA:ssa ja aloitti uransa, joka on vienyt hänet kaikkialle maailmaan. Provosoivistakin mielipiteistään tunnettu Airisto on monenlaisia tunteita herättävä henkilö, jonka kirjoja on käytetty myös oppikirjoina.

Kansainvälisessä liike-elämässä menestynyt Airisto on kirjoittanut useita bisnesaiheisia kirjoja, kuten Menestys! Globaalilla maailmanmarkkinalla. Voimakastahtoinen suomalaisen yrittäjyyden puolestapuhuja on kirjoittanut myös esimerkiksi naisille ja senioreille suunnattuja teoksia, joissa hän kannustaa heitä tunnistamaan ja hyödyntämään sisäiset voimavaransa ja pyrkimään menestykseen. Maaliskuussa 2017 ilmestynyt Elämäni ja isänmaani on Lenita Airiston yhdeksäs kirja.

Kuva: Sakari Majantie