Mary Higgins Clark

Mary Higgins Clark

Mary Higgins Clark (s. 1929) tunnetaan Amerikassa arvonimellä "jännityksen kuningatar". Hän pitää kunnia-asianaan tarjoilla kauhua hyvin annosteltuna ja kauniisti katettuna.

Kolmisenkymmentä vuotta jatkuneen kirjailijanuransa aikana Higgins Clark on julkaissut lähes kolmekymmentä romaania tai kertomuskokoelmaa, jotka ovat kaikki olleet suurmenestyksiä. Yhdysvalloissa hänen teoksiaan on myyty yli 80 miljoonaa kappaletta ja ne ovat olleet bestsellereitä ympäri maailman, mm. Ranskassa, jossa hän on parhaiten myyviä kirjailijoita.

Higgins Clark on saanut lukuisia palkintoja ja kunnianosoituksia, paitsi rikoskirjailijoiden myös katolisen kirkon piirissä, hän on 17 yliopiston kunniatohtori. Ranskassa hän on saanut mm. Grand Prix de Littérature Policièren vuonna 1980 ja Chevalier des Arts et Lettres -arvon vuonna 2000. Yhdysvaltain jännityskirjailijat valitsivat hänet vuonna 2000 Edgar-palkinnon suurmestariksi ja perustivat vuonna 2001 hänen nimeään kantavan palkinnon, joka jaetaan Mary Higgins Clarkin traditiota noudattaville jännityskirjailijoille.

Clark on sukujuuriltaan irlantilainen. Hän on syntynyt ja kasvanut New Yorkissa ja asuu nykyään Saddle Riverissä New Jerseyssä. Myös hänen tyttärensä Carol Higgins Clark on jännityskirjailija.