Miika Nousiainen

Miika Nousiainen

Miika Nousiainen (s. 1973 Säynätsalo) on työskennellyt MTV3:n uutistoimituksessa uutis- ja ajankohtaistoimittajana. Sen lisäksi hän on tehnyt erilaisia käsikirjoitustöitä televisioon.

Nousiaisen esikoisromaani Vadelmavenepakolainen (2007) kertoi Mikko Virtasesta, joka tahtoo ruotsalaiseksi hinnalla millä hyvänsä. Nousiainen teki tragikoomisessa teoksessaan tarkkoja havaintoja länsinaapuristamme ja osoitti samalla, että me kaikki olemme Ruotsi-asiantuntijoita. Romaani ilmestyi myös Ruotsissa syksyllä 2009.

Maaninkavaarassa (2009) Nousiainen otti hillittömän mielikuvitukselliseen käsittelyyn toisen suomalaisuutta määrittelevän pakkomielteen: urheilun. Romaani oli myynti- ja arvostelumenestys. Se ansioitui myös Vuoden urheilukirja -kilpailussa - teokselle myönnettiin raadin kunniamaininta vuonna 2010. Maaninkavaara ilmestyi ruotsiksi syksyllä 2010.

Nousiaisen odotettu uutuus Juurihoito ilmestyi elokuussa 2016, romaanin pohjalta kirjoitettu näytelmä kiinnitettiin Suomen Kansallisteatterin ohjelmistoon jo ennen julkaisuaan. Elisa Kirjan vuoden 2016 lukijaäänestyksessä lukijat äänestivät romaanin vuoden 2016 parhaaksi kaunokirjaksi.