Mikko Kunnas

Mikko Kunnas

60-luvulla syntynyt Mikko Kunnas sai kuulla vanhemmiltaan halunneensa lapsena sarjakuvapiirtäjäksi tai yövartijaksi. Ei tullut kumpaakaan, vaan kirvesmies, arkkitehti, animaattori, kuvittaja, visuaalisen kulttuurin maisteri, opettaja ja jopa hetkeksi rakennusvalvoja.

Lainataksemme Mikko Kunnasta: "Joku viisas on joskus sanonut, että ihmisellä pitäisi olla vähintään kolme ammattia elämänsä aikana, jotta voisi sanoa eläneensä täyden elämän. Nyt, liki viidenkymmenen vuoden jälkeen, on tullut aika toteuttaa lapsuuden haave sarjakuvapiirtäjänä. Yövartijan tehtävät saavat odottaa vielä hetken."

Animaattori Mikko Kunnas on kirjoittanut ja kuvittanut myös värikkäät Noksu-kirjat, joissa seikkailee sympaattinen nokkaeläin Noksu vikkelän mehiläisystävänsä Nupin kanssa. Näiden lämminhenkisten tarinoiden innoittamana on myös tehty Pikku-Kakkosesta tuttu tv-animaatiosarja. Kirjojen sarjakuvamaiset hahmot, värikkäät kuvat ja hupaisat tapahtumat vetoavat erityisesti 2-5 -vuotiaaseen. Mikko Kunnas tunnetaan myös Kolme Ässää- ja Albi Lumiukko -animaatiosarjoista.