Paulo Coelho

Paulo Coelho

Brasilialainen Paulo Coelho (s. 1947) on yksi maailman suosituimmista kirjailijoista.

Paulo Coelho on kansainvälinen ilmiö. Hänen kirjojaan on julkaistu 80 kielellä 170 maassa, ja niitä on myyty yhteensä yli 165 miljoonaa kappaletta. Coelho on Brasilian kirjallisuusakatemian jäsen, ja hän on voittanut 115 kirjallisuuspalkintoa ympäri maailman. Vuonna 2007 hänet nimettiin YK:n rauhanlähettilääksi. Suomeksi Coelholta on julkaistu 15 romaania sekä kaksi mietelausekokoelmaa. Alkemisti on hänen tunnetuin teoksensa.

Coelho ammentaa kirjojensa aiheet ennen kaikkea omasta elämästään. Etsiessään omaa paikkaansa maailmassa hän on löytänyt vastauksia suuriin kysymyksiin sekä ratkaisuja haasteisiin joita jokainen joskus kohtaa. Hän uskoo että kohtalo on löydettävissä meistä itsestämme.

Paulo Coelho on kotoisin Rio de Janeirosta, Brasiliasta. Hänen elämänsä on ollut varsin värikästä. Ennen kansainvälistä mainetta ja romaanien myyntimenestystä hän on ehtinyt kokea monenlaisia vastoinkäymisiä. Teini-ikäisenä Coelho joutui mielisairaalaan, missä häntä hoidettiin sähkösokein. Coelho oli mukana myös vaihtoehtoliikkeiden toiminnassa, ja sotilasjuntta väitti hänen kapinoivan maassa vallinnutta diktatuuria vastaan. Sen seurauksena Coelho vangittiin ja häntä kidutettiin. Myöhemmin Coelho löysi rocktähti Raul Seixasista itselleen hengenheimolaisen. Aikakauden hengen mukaisesti hän innostui levittämään rauhan ja rakkauden ilosanomaa. Ennen kirjailijaksi ryhtymistä Coelho ehti olla hippi, journalisti, rocktähti, näyttelijä, näytelmäkirjailija, teatterinjohtaja, kirjankustantaja ja televisio-ohjelmien tuottaja.

twitter.com/paulocoelho facebook.com/paulocoelho

kuva Xavier González