Peter James

Peter James

Peter James (s. 1948) on kirjailija, käsikirjoittaja, tuottaja ja yksi Iso-Britannian suosituimmista dekkaristeista. Peter Jamesin teokset ovat olleet jatkuvasti Britannian bestseller-listojen kärjessä ja niitä on käännetty jo yli 36 kielelle. Jamesin huippusuosittuja Roy Grace -dekkareita on myyty jo yli 15 miljoonaa kappaletta.

Peter James on kansainvälisen Crime Writers’ Associationin puheenjohtaja ja amerikkalaisen International Thriller Writersien varapuheenjohtaja. Hänelle on myönnetty lukuisia palkintoja, mm. Best Crime Writer of the year, Prix Polar International, Prix Cœur Noir, Sounds of Crime Award for best novel, Sainsbury Popular Fiction book of the Year sekä People's Bestseller Dagger for Crime Novel of the Year.

Suuren englantilaisen WH Smiths -kirjakauppaketjun järjestämässä äänestyksessä lukijat valitsivat Peter Jamesin kaikkien aikojen parhaaksi dekkarikirjailijaksi. Kauas taakse äänimäärässä jäivät mm. sellaiset jännityksen mestarit kuin Ian Rankin, James Patterson ja jopa Agatha Christie.

Kuva: Wikipedia