Tarja Lappalainen

Tarja Lappalainen

Kirjailija, filosofian maisteri Tarja Lappalaisen uutuuskirja Salonkielämää – Rakkautta, riitoja ja kirjoittamisen paloa on hänen 12. teoksensa. Tämä on jatkoa, mutta oma itsenäinen teoksensa hänen Kansalliskirjailija Juhani Aho -kirjalleen. Edellämainitun hän on kirjoittanut yhdessä professori Martti Turtolan kanssa. Lappalainen on kirjoittanut myös elämäkertateokset Urheilukirurgi Sakari Orava meillä ja maailmalla. Orava tunnetaan muun muassa siitä, että hän leikkasi David Beckhamin. Mallimamma Marjo Sjöroos kertoo puolestaan Miss Suomi -kisoja luotsanneen Sjöroosin elämästä. Tarja Lappalainen on kirjoittanut myös arvostetun ja laajan historianteoksen Ruijansuomalaisten elämää – Historiaa ja tarinoita Jäämeren rannalta, joka on julkaistu norjaksi nimellä Fra finske skoger til Ishavet. Kyseinen kirja annettiin sekä presidentti Sauli Niinistölle että kruununprinssi Haakonille lahjaksi Niinistön Norjan valtiopäivävierailun aikana järjestetyssä tilaisuudessa.

Lappalaiselta on ilmestynyt myös esikoisrunoteos Surulle aika jättää hyvästit. Useat hänen teoksistaan ovat nousseet julkisuuteen. Hänen mutkaton, mielenkiintoinen kirjoittamistapansa on tuonut hänelle laaja-alaisen lukijakunnan.

Kirjoittamisen lisäksi Lappalainen työskentelee toimittajana ja luennoitsijana. Hän tekee myös väitöskirjaa. Hän kuuluu sekä Suomen tietokirjailijoihin että Kanta-Hämeen kirjailijayhdistys Vana-66:een.