Timo Sandberg

Timo Sandberg

Timo Sandberg (s. 1946) on palkittu suomalainen kirjailija.

Hän syntyi Lahdessa ja lopetti koulunsa 14-vuotiaana, kokeili metsätyömiehen, maalarin ja levysepän ammatteja, kunnes innostui uudelleen koulunkäynnistä. Hän oli pitkään Metalliliitossa järjestötoimitsijana, vastuualueena mm. kulttuuriasiat, kunnes jäi eläkkeelle vuonna 2006.

Kirjoittaminen on kuitenkin ollut Sandbergin elämässä aina keskeisellä sijalla. Jo lähes 30 vuotta sitten hänet palkittiin Nuoren Voiman Liiton kirjoituskilpailussa, ja hänen tekstejään on julkaistu monissa antologioissa vuosien varrella. Sandberg on myös suorittanut Kriittisen Korkeakoulun kolmivuotisen kirjoittajakurssin.

Sandbergin esikoiskirja Unta ei voi tunnustaa julkaistiin vuonna 1990. Sen jälkeen hän on julkaissut kahdeksan romaania ja neljä nuortenkirjaa. Nuorisokirjat on julkaistu myös yhteisniteenä. Lisäksi Sanberg on kirjoittanut yhdessä Mari Sandbergin kanssa romaanin Kaviopolkka kirjailijanimellä Mari Timonen. Kirjalijaliiton jäsen Timo Sandberg on ollut vuodesta 1994. Hän on toiminut myös maakunnallisen kirjailijayhdistyksen Uudenmaan kirjoittajien puheenjohtajana.

Suomen dekkariseura on myöntänyt Vuoden johtolanka 2014 -palkinnon kirjailija Timo Sandbergille romaanista Mustamäki.