Tommi Kinnunen

Tommi Kinnunen

Tommi Kinnunen (s. 1973) on kotoisin Kuusamosta. Hän asuu perheensä kanssa Turussa ja työskentelee äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorina. Ennen valmistumistaan opettajaksi hän toimi kulttuuriavustajana, R-kioskin myyjänä, puheilmaisun kouluttajana, valokuvaamon kesämyyjänä ja suomi vieraana kielenä -opettajana Hollannissa.

Kinnusen kiinnostuksen kohteisiin kuuluvat teatteri sekä rakentaminen, remontointi ja nikkarointi. Lisäksi hän on luonnottoman kiinnostunut historiasta. Hän on myös vakuuttunut siitä, että ainoastaan Koillismaalla on oikean näköistä metsää.

Kinnusen menestysromaani Neljäntienristeys oli ilmestymisvuotenaan 2014 Finlandia-palkintoehdokas. Romaani oli ehdolla myös Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnon saajaksi ja keväällä 2015 teos voitti Suuren journalistipalkinnon yhteydessä ensimmäistä kertaa jaetun Vuoden kirja -palkinnon. Kinnuselle myönnettiin myös Kiitos kirjasta -tunnustuspalkinto keväällä 2015 ja syksyllä 2015 hän sai kirjasta Nuori Aleksis -palkinnon.

Kinnusen vuoden 2016 uutuus Lopotti oli niin ikään kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaana. Romaani voitti lukija-Finlandia äänestyksen.

Kuva: Jussi Vierimaa