Tuomas Kyrö

Tuomas Kyrö

Tuomas Kyrö (s.1974) on sukupolvensa monipuolisimpia, aktiivisimpia ja kiitetyimpiä kirjailijoita. Hänen kuudes viides romaaninsa, urheilu- ja perheromaani 700 grammaa ilmestyi syksyllä 2009 ja se nousi sekä Suomen Urheilugaalan Vuoden urheilukulttuuriteko että Vuoden urheilukirja -ehdokkaaksi.

Kyrön kuudes teos Mielensäpahoittaja ilmestyy keväällä 2010.

Kyrö kertoo päättäneensä heti esikoisteoksen ilmestyttyä, että hän kirjoittaa kaiken minkä keksii ja kaiken mitä tilataan.

Kyrö oli Eeva Joenpellon kirjailijakodin ensimmäinen stipendiaatti 2005-2009 ja asuu nykyisin perheineen Janakkalassa.

"Romaanikirjailijana Kyröstä on kasvanut moderni tarinankertoja: kliseiden ja mielikuvien uudistaja, tyylittelijä, ironian asteiden ja sävyjen hallitsija, jonka ilmaisussa tapaa kirjallisuuden elinehdon, elävän kielen ."
- Kalevi Jäntin palkinnon myöntäjät

Kyrö on kirjailijan työn ohella myös laaja-alainen sarja- ja pilapiirtäjä. " jatkaa luontevasti suomalaisia pilapiirrosperinteitä, niitä kuitenkin omintakeisesti uudistaen." Parnasson ja Grafia ry:n pilapiirroskilpailun lautakunnan perusteluista.

Tuomas Kyrö harrastaa kaikkia niitä asioita, joita inhosi kymmenen vuotta sitten: esimerkiksi maastohiihtoa ja omien kirjallisten periaatteiden rikkomista.