Kopiosuojaus Elisa Kirja -palvelussa

Elisa Kirjan kirjojen kopiosuojaus

Elisa Kirja -palvelusta ostetut kirjat ovat kopiosuojattuja. Suojauksen avulla estetään sisällön luvaton käyttö. Tältä sivulta löydät tarkempaa tietoa sekä e-kirjojemme että äänikirjojemme suojauksesta.

E-kirjojen suojaus

Elisa Kirja -palvelun suomenkieliset ja ruotsinkieliset e-kirjat on pääsääntöisesti suojattu ns. vesileimaustekniikan avulla. Osassa kirjoista suojaustapana on Adobe DRM. Palvelussa on mahdollisuus myydä kirjoja myös ilman suojausta.

Vesileimaus

Vesileimaus on suojaustapa, jossa kirjan avaamista ja lukemista ei ole rajoitettu samalla tapaa kuin DRM -suojauksessa. Vesileimattuun kirjaan liitetään ostohetkellä asiakkaan yksilöivää tietoa, mutta kirjan avaaminen ei vaadi erillistä kopiosuojaustunnusta. Näkyvä osa vesileimausta on se, että kirjaan kirjoitetaan tietyille sivuille ostajan nimi ja/tai sähköpostiosoite ja tieto, että kirja on hankittu Elisa Kirjasta.

Kirjan voi ladata useampaan laitteeseen henkilökohtaiseen käyttöön. Laitemäärää ei ole rajoitettu.

Adobe DRM -suojaus

Voidaksesi lukea Elisa Kirja -palvelusta ostettuja Adobe DRM -suojattuja kirjoja, tarvitset kopiosuojaustunnukset. Kopiosuojaustunnuksina toimivat joko Elisa Kirja -palvelun käyttäjätunnukset tai erilliset henkilökohtaiset Adobe ID -tunnukset, jos olet ostanut kopiosuojattuja e-kirjoja Elisa Kirjasta ennen 16.5.2013. Kun e-kirja suojataan, sisältö salataan ja kyseisen sisällön käyttöoikeus sidotaan ostajan tunnuksiin. Tunnukseen liitetty sisältö voidaan avata vain tällä tunnuksella.

Käytössäsi oleva tunnus voidaan ottaa käyttöön samaan aikaan viidessä eri laitteessa. Voit siis lukea ostamaasi sisältöä useammassa omistamassasi laitteessa, esim. tabletilla, Elisa Kirja -sovelluksella tai sähköisellä lukulaitteella, joka tukee epub-tiedostoja (sähköisten kirjojen tallennukseen käytetty tiedostomuoto) sekä Adoben kopiosuojaustekniikkaa.

Tällä hetkellä kirjojen lainaaminen eteenpäin ei ole mahdollista. Kirjat näkyvät vain sillä tunnuksella, jolla ne on ostettu.

Elisa Kirjan usein kysyttyjä kysymyksiä liittyen Adobe ID -tunnukseen

Mistä voin tarkistaa kirjan suojaustavan?

Suojaustapa kerrotaan jokaisen kirjan kuvaussivulla tiedostomuodon yhteydessä. Esim. ”Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)”

Äänikirjojen suojaus

Elisa Kirja -palvelusta ostetut äänikirjat suojataan vesileimalla. Tämä tarkoittaa sitä, että äänikirjan tiedostoihin liitetään vesileima, joka sisältää asiakkaan yksilöivän tunnuksen. Jos asiakas väärinkäyttää ostamaansa sisältöä, hänet voidaan tämän tunnisteen perusteella jäljittää.

Äänikirjan voi ladata useampaan soittimeen, esim. tietokoneelle, kannettavaan MP3-soittimeen ja matkapuhelimeen. Äänikirjan saa kuitenkin kopioida vain henkilökohtaiseen käyttöön.