Picture: Cover

Picture Divider

Esittely

Kannet12_Copy.psd

Jokitörmän taitavin rakentaja Timo Taskurapu on aina valmiina auttamaan ystäviään. Työntäyteisen viikon jälkeen hänen unelmansa, sininen huvimaja on edelleen kesken. Kaiken kukkuraksi meluisa kalaperhe on vallannut rakennustyömaan.

Uupunut Timo vetää peiton korviin eikä avaa verhojaan. Poukaman asukkaat ovat ymmällään. Kutsutaan koolle hätäkokous. On ystävien vuoro toimia.

Background Picture

Picture Divider

Kirja on julkaistu myös
englanniksi nimellä
The Caring Crab

Teksti ja kuvitus Tuula Pere
Taitto Peter Stone
Clipart © 2010 Jupiterimages Corporation
Copyright © 2011 Wickwick Oy

Kustantaja Wickwick Oy
wickwick.fi

ISBN 978-952-5878-27-1

Julkaistu Helsingissä 2011

Picture Divider

Front_Avulias-taskurapu.jpg

Avulias taskurapu

Taskurapu01.psd

Timo Taskurapu oli itäisen jokitörmän taitavin rakentaja. Hän oli pystyttänyt itselleen rantapenkereeseen kodikkaan talon. Huoneet ja parvekkeet olivat nousseet vähitellen joenpohjan kiviltä ja hiekasta ylöspäin. Aluksi kellarin päälle oli kohonnut hyvin varusteltu keittiö ja pieni makuuhuone, mutta jo seuraavana kesänä rakennus oli kasvanut viihtyisällä verannalla ja toisella kerroksella.

Rakentaja itse oli varsin tyytyväinen tulokseen, mutta suunnitteli koko ajan uusia parannuksia kotinsa kohentamiseksi. Timo Taskurapu oli uuttera ja kekseliäs. Heti kun aamuauringon kajo valaisi kotipoukaman vaaleaa hiekkapohjaa, Timo puki päälleen oranssinvärisen työhaalarin ja pisti tarvittavat työkalut suureen etutaskuunsa. Usein hän ei malttanut lopettaa ahertamistaan, ennen kuin aurinko laski ja hämärä laskeutui joen vesiin.

Joskus Timo ei kuutamoöinä olisi malttanut nukkua olleenkaan, vaan uiskenteli pyrstö viipottaen pihapiirissään. Hän siirteli reunakiviä paremmille paikoille, puhdisti portaita levästä tai leikkeli kurittomana kasvavaa reunakasvillisuutta.