MAKUELÄMYKSIÄ RUOKA-SUOMESTA − WWW.RUOKASUOMI.FI
Tervetuloa makumatkalle kotoisen ruoan alkulähteille, Suomen maakuntiin. Siellä ahertavat pienyrittäjät tarjoavat sinulle hyvää ja konstailematonta lähiruokaa. Heidän ansiostaan myös paikalliset ruokaperinteet elävät.
Nykypäivän kuluttaja on kiinnostunut ruoasta nautinnon ja hyvänolon tuojana. Myös ruoan alkuperä sekä ruoan tuotannon eettisyys kiinnostavat. Maakuntiemme lukuisat pienyrittäjät ovat ottaneet sydämenasiakseen vastata kuluttajien odotuksiin. He tuntevat tarjoamiensa tuotteiden reitin pellolta hyllyilleen asti.
Suomessa on liki 3 000 elintarvikealan yritystä. Näistä valtaosa on pieniä. Monissa yrityksissä uurastaa vain muutama henkilö. Menestyvien pienyritystemme voimavaroja ovat lähellä tuotetut, tuoreet ja puhtaat raaka-aineet, oman alueen ruokakulttuurista ammennettu omaleimaisuus, konstailemattomat aidot maut sekä tekemisen meininki.
Kolmasosa elintarvikeyrityksistämme toimii leipomoalalla. Makumatkaajan kannattaa tutustua Suomen maakuntien lukuisiin leipäkulttuureihin. Ruisleivälläkin on monet kasvot. Entä tunnetko rieskan, kakon, lepuskan, kukon, rönttösen, rievän ja mustaleivän?
Toiseksi eniten maassamme on vihannesten, marjojen ja hedelmien jalostukseen erikoituneita yrityksiä. Sitten seuraavat teurastus- ja lihanjalostusyritykset vanavedessään kalanjalostajat. Suomi on lähiruoan tuottajan aarreaitta.
Pohjolan puhtaassa luonnossa kasvaa juurevia raaka-aineita. Kesäkautemme runsas valo vielä rikastaa kasvien aromeja. Tästä hyötyy myös laiduntava karja. Järvikalat puolestaan tarjoavat ylellisiä makuelämyksiä. Nämä asiat on ilahduttavasti oivallettu monissa pienjalostamoissa ja lähiruokaa tarjoavissa ravintoloissa.
Ruoka-Suomi -teemaryhmä