ESIPUHE

SUOMALAISET ovat tunnetusti nurkkapatrioottista ja verenhimoista kansaa. He kaipaavat urheaa, sotaisaa menneisyyttään niin kipeästi, etteivät historiankirjoituksissaan tyydy pitämään vuosien 1939–45 tapahtumia vain yhtenä suurena sotana, vaan ahneesti laskevat ne kolmeksi erilliseksi, sankarilliseksi sodaksi.

Suomalaisia ei hävetä niinkään se, että maa taisteli enimmäkseen natsi-Saksan leirissä, vaan pikemminkin se, että kesken loppuottelun Suomi vaihtoi epäurheilijamaisesti puolta ja jatkoi Neuvostoliiton puolella, missä sillä olikin paremmat mahdollisuudet voittaa. Sen jälkeen alkanut, vuosikymmeniä kestänyt pyllistäminen itään (Finnlandisierung) aiheutti varsinkin suomalaisissa miehissä kollektiivisen anaalifiksaation, jonka seurauksena täällä tunnetaan saksalaista sotahistoriaa paremmin kuin Saksassa, missä kukaan ei ole koskaan kuullutkaan Kuhlmeyn lentolaivueesta.

Pertti Jarla, jonka väitetään Fingerpori-sarjakuvillaan yksikätisesti nostaneen suomalaisen puujalkahuumorin uusiin sfääreihin, ei ole tässä asiassa poikkeus. Hänkään ei pysty pitämään näppejään erossa Suomen tasavallan historian ratkaisuvaiheista, eikä varsinkaan silloin vaikuttaneista merkkihenkilöistä.

Sarjakuva

Tässä kokoelmassa seikkailevat tuttujen ja rakkaiden Fingerpori-hahmojen lisäksi aviopari Adolf Hitler ja Eva Braun, lentäjä Hermann Göring, lastenlääkäri tohtori Mengele, rakastavaiset Lenin ja Stalin, runoilijat von Clausewitz ja Sun Tzu, etnisen puhdistusalan yritys Ku Klux Klan, Gandhi-imitaattori Urho Kaleva Kekkonen ja tietenkin Suomen ikioma tiukkapeppuinen aaveratsastaja marsalkka Mannheimer.

Kansallissosialismin ja kommunismin luhistuttua meitä tukehduttaa aivan uusi ideologia: poliittinen korrektivismi. Ilottoman tasa-arvopaksussa nyyhky-yhteiskunnassamme pieteetti ajaa hyvien naurujen edelle.

Kiittäkäämme Odinia ja Allahia siitä, ettei Pertti Jarla kuulu sivistyneistöön eikä ymmärrä hävetä. Tästä kirjasta ovat poliittinen korrektius ja hyvä maku yhtä kaukana. Kamppailuni on niin hauska, että se pitäisi välittömästi kieltää ja polttaa. Tai vähintään viedä paperinkeräykseen.

Isänmaallisin terveisin

ROMAN SCHATZ

Sarjakuva

Sarjakuva

Sarjakuva

Sarjakuva

Sarjakuva

Sarjakuva

Sarjakuva

Sarjakuva

Sarjakuva